Leteckomodelářský klub

2016 - 5 titulů mistra republiky v Dražicích

skupinové foto závodníků
Dne 17. září se Jaroslav Malenický zúčastnil MČR v kategorii F1B. Požadovaného limitu pro postup do závěrečného rozletu dosáhli v základní části pouze 3 závodníci, včetně našeho jediného zástupce, který v následném rozletu nedal svým soupeřům sebemenší šanci a stal se tak historicky prvním dražickým modelářem, kterému se podařilo ovládnout MČR v seniorské kategorii. Titul mistr České republiky pro rok 2016 je o to cennější, že v případě kategorie F1B se jedná o kategorii mezinárodní.
O 3 týdny později, 8. října 2016, se 15 dražických modelářů vypravilo na Mistrovství České republiky mládeže 2016, jednalo se tak o nejpočetnější, a nakonec i nejúspěšnější výpravu v historii klubu. Dražický klub měl své zástupce ve všech třech věkových kategoriích. V kategorii mladších žáků obhájil mistrovský titul Kamil Čítek. Na stupních vítězů ho doplnil, při své premiérové účasti na MČR, bronzový Tomáš Král. V kategorii starších žáků obsadili dražičtí zástupci celé stupně vítězů. První místo si zajistil suverénním výkonem Vojtěch Jedlička, 2. skončil Rudolf Moravčík a Ondřej Král přidal do rodinné sbírky druhý bronz. V kategorii juniorů zkompletoval zlatý dražický hattrick Jaroslav Halaš, který se tak rozloučil s juniorskou kategorií nejlepším možným způsobem. Sedmou medaili do dražické sbírky pak přidal Michal Páša třetím místem mezi juniory.
Posledním mistrovstvím, na které se dražičtí modeláři vypravili, bylo otevřené Mistrovství České republiky v kategoriích H, A3, P30 konané v Kardašově Řečici. Dražický klub zde měl šestinásobné zastoupení, které proměnil ve tři umístění v elitní desítce, z nichž byla dvě dokonce medailová. Jaroslav Halaš přidal ke svému titulu z juniorské kategorie titul mistr České republiky v kategorii H a stříbrnou medaili si svým výkonem zajistil úřadující mistr České republiky v kategorii F1B, Jaroslav Malenický.       
V kategorii H se v letošním roce podařilo dražickým závodníkům ovládnout MČR ve všech věkových kategoriích, což je dle dohledatelných zdrojů ojedinělý počin. V součtu s titulem mistra republiky v kategorii F1B byla letošní sezóna z pohledu MK Dražice jednoznačně nejúspěšnější v historii klubu a bude velmi těžké jí tento primát v budoucnu odebrat.       
foto Jaroslava Malenického