Reporty z turnajů

2022 nohejbalový turnaj Radimovice u Želče

Radimovice u ŽelčeV Radimovicích u Želče se v sobotu 2. července konal další ročník Memoriálu Jiřího Lutovského v nohejbalu. Tento turnaj, který se koná na místním hřišti, je součástí akce s názvem Radimovice pomáhají, jenž zastřešuje nadace Olgy Havlové. Celá akce má každý rok charitativní podtext. Letošní sbírka byla na Šimonka s diagnózou dětské mozkové obrny. Součástí celodenního programu je například divadlo pro děti nebo večerní koncert několika kapel. Zakladatel a pořadatel akce je Aleš Kutner, kterému patří velký dík, že i v této době myslí na ostatní a pomáhá těm, kteří to nejvíc potřebují.
Nohejbalový turnaj se hraje na jednom tartanovém kurtu a začíná vždy brzy ráno. Letos bylo přihlášených dvanáct týmů. Hrálo se ve dvou skupinách po šesti a do dalších bojů postupovaly čtyři týmy z každé skupiny. Pro naše dražické mužstvo vznikla drobná komplikace ještě před začátkem turnaje, když se zranil náš dlouholetý spoluhráč a kamarád Jan Samec. Letošní ročník ho tedy nahradil Milan Vlček. Skupinu jsme vyhráli a bez ztráty setu jsme postoupili do čtvrtfinále. Čtvrtfinále i semifinále už bylo trochu náročnější, a to nejen proto, že byli těžší soupeři, ale také proto, že se průběžně hromadila vypitá piva na lístku. Do finále stejně jako loni postoupil kromě nás tým Kobra 11, a čekala nás tedy odveta za loňské prohrané finále. První set jsme zaslouženě vyhráli, druhý jsme těsně prohráli a třetí set se po několika sporných balónech a hádkách dostal do dramatické koncovky, která nakonec vyzněla lépe pro nás. Tímto jsme vrátili Kobře 11 loňskou těsnou prohru a turnajové vítězství bylo naše. Za Dražice hráli Jiří Novotný (vyhlášen jako nejlepší hráč turnaje), Vladimír Kuchár a Milan Vlček. Těšíme se na další ročník, kde chceme letošní výhru obhájit. 
Jiří Novotný
Radimovice u Želče1 Radimovice u Želče2 Radimovice u Želče3 Radimovice u Želče4 Radimovice u Želče5 Radimovice u Želče6 Radimovice u Želče7 Radimovice u Želče8 Radimovice u Želče9 Radimovice u Želče101 Radimovice u Želče11
Přílohy k článku
Jméno souboru Popis Velikost
ta-26-27-1-.pdf 1759.3 Kb