Vyhodnocení 11. ročníku koštu pálenek

Koštovali jsme pálenky z 12 různých pálenic, nejvzdálenější byly pálenice Nedašova Lhota a Lhotka u Hranic.
Nejvíce vzorků pálenek bylo vyrobeno v palírně v Dobešově, která byla letos opět nejúspěšnější.
V jednotlivých kategorií bylo přihlášeno: 11 vzorků slivovice, 13 pálenek z jablek, 8 ostatních pálenek, 16 vzorků do dámského koštu a 8 pálenek „Terroir Dražice“.
Každá kategorie se hodnotila zvlášť, kdy každý účastník se na místě rozhodl kolik a které kategorie pálenek okoštuje. Celkem bylo odevzdáno k vyhodnocení 153 koštovacích lístků, takže většina účastníků koštovala dvě kategorie.
Vyhodnocení :
1. Dámský košt
1. Lubomíra Bednářová, trnka, pálená v Dobešově
2. Josef Buryanek, jeřabinka vypálená v Dobešově
3. Marcela Barešová, ostružinka vypálená v Dobešově
2. Pálenky z jablek
1. Rudolf Louda, jabčák pálený v Žíšově
2. Jiří Hybner, jabčák pálený v Šimpachu
3. Zdeněk Hrbek, kalvádos pálený v Dobešově
3. Ostatní pálenky
1. Michal Rypáček, ořechovka vypálená v Nedašově Lhotě
2. Michal Rypáček, mandlovice vypálená v Nedašově Lhotě
3. Vladimír Bareš, hruškovice z Dobešova
4. Slivovice
1. Marian Jamrich, slivovice pálená v Šimpachu
2. Stanislav Kos, slivovice z Pohoří
3. Rudolf Louda, slivovice z Žíšova
5. Terroir Dražice – královská disciplína
1. Miroslav Šašek, Dražická slivovice pálená v Dobešově
2. Jan Samec, Dražická slivovice pálená v Žíšově
3. František Kotšmíd, Dražický jabčák ze soudku pálený v Pohoří
Všichni výše uvedení byli na závěr starostou obce oceněni diplomem a drobným dárkem s emblémem Dražic s přáním, aby se k nám zase brzo podívali.
Při dokoštné a bohatém rautu, který sponzorovala obec Dražice, jsme dlouho diskutovali kvalitu letošních pálenek, která byla opět velmi vysoká.
Těšíme se na příští 12.ročník, který bude opět první sobotu v březnu 2025.
František Kotšmíd
Ve fotogalerii si můžete prohlédnout fotodokumentaci.
Platnost:
4.3.2024
Aktualizováno:
4.3.2024
Datum sejmutí:
31.12.2026